Skip to product information
1 of 1

woolona.mk

Тенки чорапи - премиум изработка

Цена 890.00 ден.
Цена Промотивна цена 890.00 ден.
Промоција Распродадено
Вклучено ДДВ. Испораката се пресметува при купување.
Size
Color
Водич за големини

Тенки чорапи изработени од екстра фина мерино волна.

Наменети за секодневна употреба, особено пријатни при носење со класични (салонки) кондури во канцеларија или град. 

Правилен избор на чорапи

Мерино волна, нема замена. Од сите високотехнолошки материјали што се појавија на пазарот, ниту еден не може да ги надмине својствата на мерино волната како материјал за изработка на чорапи.

Можеби не сте забележале, но вашите стапала имаат повеќе потни жлезди на квадратен сантиметар (околу 550) од кој било друг дел од вашето тело. Секое стапао лачи околу 1,2 литри пот неделно. Целата таа влага е една од најголемите причини зошто нашите стапала се ладни, бидејќи водата е 32 пати подобар спроводник на топлина од воздухот. Волната има својство да може да апсорбира влага до 35% од својата тежина без да ги изгуби сите други својства, топлинска изолација и мекост. Ова помага да ги одржувате стапалата суви, топли и удобни, нешто што синтетичките чорапи или памук не можат да го направат. Влагата што се апсорбира во волнените чорапи има тенденција да испарува или да остане во нив, наместо да оди во влошката на чевелот. Ова може да се подобри, се разбира, со менување чорапи навечер. Познат е фактот дека мерино чорапите се исто така многу помалку склони кон „миризливи стапала“ по неколку дена отколку синтетичките.


Состав: екстра фина мерино волна 70%, полиамид 30%