Skip to product information
1 of 4

woolona.mk

МЕРИНО ВОЛНЕНИ ЧОРАПИ СКИ СЕРИЈА

Цена 890.00 ден.
Цена Промотивна цена 890.00 ден.
Промоција Распродадено
Вклучено ДДВ. Испораката се пресметува при купување.
Големина
Боја
Водич за големини

Направете правилен избор на чорапи

Мерино волната, нема замена. Од сите високо-технолошки материјали што се појавија и кои се користат за спортска outdoor облека, ниту еден не може да ги надмине својствата на волна како материјали за правење чорапи.
Стапалта имаат повеќе потни жлезди по квадратен сантиметар од кој било друг дел од телото. Секоја стапало исфрла околу повеќе од литар пот неделно. Сета оваа влага е една од најголемите причини зошто нашите стапала стануваат студени, бидејќи водата е 32 пати поголема проводник на топлината од воздухот. Волната има способност да ја апсорбира влагата до 35% од својата тежина без да ги изгуби сите други својства, топлинска изолација и мекост. Помага да ги одржите стапалата суви, топли и удобни, нешто што синтетичките чорапи не можат да ги направат. Влагата што се апсорбира во волнени чорапи има тенденција да испари нанадвор или да остане во нив. Познато е дека мерино чорапите се помалку склони кон "смрзнати нозе" по неколку дена во однос на синтетичките.

Состав:

60% Merino Wool, 20% Polyamid,

18% Polypropylene,  2% Elastan

Финост на плетка: 19.5 микрони